Google-navigatie-toevoeging is niet Google +1 - Sociale Media - 2019

Anonim

Als u onlangs een toevoeging aan uw Google-accountpagina's zag, was u niet de enige. Vorige week heeft Google een nieuwe functie op zijn pagina geïntroduceerd waarin de accountnaam van een gebruiker wordt weergegeven en waarmee deze toegang hebben tot hun instellingen, verschillende mappen en eenvoudig kunnen worden uitgelogd. Het is een vrij minimale update, maar aangezien we allemaal zo hongerig werden naar het enorm vertraagde sociale project van Google, leek dit een teken.

Blijkt dat we allemaal reikten. Na wijdverspreide speculatie was dit inderdaad de eerste implementatie in een sociale laag van Google die stapsgewijs werd geïntroduceerd, stelt het bedrijf Cupertino het record recht. Google legt uit dat de toevoeging niets meer is dan een manier voor gebruikers om te controleren met welk account ze zijn ingelogd wanneer ze verschillende Google-applicaties gebruiken. Als u bijvoorbeeld een document wilt delen onder het account van uw bedrijf, wordt het meteen duidelijk hoe u bent aangemeld en of u moet overschakelen.

Het is ook bedoeld om gebruikers te helpen die willen voorkomen dat bepaalde informatie in verband wordt gebracht met hun naam. Volgens een blogbericht van Alma Whitten, directeur van privacy, "wil je soms het internet zonder dat je online activiteit gebonden is aan je identiteit … misschien wanneer je een medische aandoening onderzoekt."

Aan de positieve kant is het een nieuwe stap in de richting van gebruikersprivacy voor Google. Het is duidelijk dat er in het verleden ruzie is geweest en dat het bedrijf geen risico's neemt. Helaas betekent dit dat er nog steeds weinig tot geen vooruitgang is op Google +1 (als dat zelfs uw echte naam is, Google sociaal project!). Het begint te voelen alsof Google probeert zijn vermeende sociale functie te doden, en wacht gewoon tot alle mediahype is uitgestorven en we het vergeten.